tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kylmästä lämpimään

Lähdin Etelä Afrikan leirille (22.1-15.2) innokkaana ja hieman väsyneenä, minulla oli edellisenä päivänä ennen lähtöä loppunut ampumaleiri Syndalenissa, jossa oli parhaimmillaan -25 astetta pakkasta ja suuntana oli lämmin Afrikka. Innostusta myös lisäsi se, että pääsi kokonaan uuteen maahan ja ei oikeestaan ollut hirveän selkeää kuvaa mitä oli tulossa vastaan.

Etelä Afrikka maana on yllätävän puhdas ja omalla tavallaan kaunis. Afrikassa on paljon nähtävää ja jopa meidän harjoituspaikassa Roodeplaatin järven alueella näki eläimiä villinä luonnossa, lähimmät eläimet mitä näki oli apinat, jotka leikki meidän kanoottien ympärillä. Iltasin myös saattoi nähdä antilooppeja ja muita eläimiä. Etelä Afrikassa on myös mahdollisuus käydä safareilla, jotka ovat todella mielenkiintosia ja myös halpoja! Olimme 2 tunnin safariajelulla ja se maksoi n 12€ per henkilö. Ohessa on kuvia safarista ja eläimistä! 

Kävimme myös paikallisessa slummissa ja oli hieno nähdä, että ihmiset voivat siellä kuitenkin aika hyvin. En tiedä oliko tämä kyseinen slummi hyvä vai huono, mutta oli hieno nähdä, että sinne oli rakennettu lapsille hieno päiväkoti/leikkipaikka, jossa lapset vaikuttivat todella onnellisilta!

Leirille ei suinkaan menty vain ihastelemaan eläimiä ja maisemia, vaan leirin ideana oli tottakai harjoitella kovaa. Minulla oli reilu 3 viikkoa aikaa saada kajakki kulkemaan mahdollisimman kovaa kevään tiukan aikataulun takia. 

Ensimmäiset kilpailut on jo toukokuun puolessa välissä, jolloin kausi alkaa Olympiakarsinnoilla. Leiri ei alkanut harjoittelun osalta niin kuin olin ajatellut. Kroppa oli todella pahasti sekaisin, osittain matkustuksesta, osittain lämpötila erosta, osittain intin rasituksesta ja tästä syystä jouduin pitämään tehot alhaalla alkuleiristä ja keskityin vain perusharjoitteluun. Eli käytännössä meloin PK/VK vauhteja ja kävin salilla tekemässä pitkiä perusvoima settejä! Tämä kuitenkin oli todennäköisesti hyvä päätös, koska loppu leiriä kohden jaksoi pitää harjoitusmäärät hyvinä ja kehityksen pystyi tuntemaan! 

Viimeinen viikko Etelä Afrikassa sujuikin iloisesti kovien laktaatti vetojen parissa ja harjoitus tunteja tuli kiitettävä määrä ja kroppa vedettiin todella tiukalle. Leiristä jäi lopulta todella hyvä maku suuhun ja väsyneet miehet saatiin hyvin takaisin Suomeen jatkamaan harjoittelua kohti kevään/kesän haasteita ;) 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti